četrtek, 5. september 2019

PONOVNO V PIRANSKI OBČINI

Z VESELJEM SMO SE PONOVNO PODALI NA OBMOČJE PIRANSKE OBČINE

Zaradi velikega zanimanja za ogled bližnjih krajev, je sledila ponovitev izleta, in sicer z ogledom Pirana, kjer nam je Društvo ANBOT predstavilo njihovo delovanje, ga. Daniela Paliaga pa nam je predstavila številne legende z ogledom zanimivosti tega starodavnega mesta.




 






V Kmečki gostilni Hram v Dragonji nas je ga. Ingrid Mahnič popeljala v svet pokušine različnih vrst vin njihove kleti in nam podala veliko strokovnih in drugih informacij o pridelavi, kletarjenju in samem kulturnem pitju vin.


Po kosilu in ogledu kleti nas je spremljala do avtobusa kjer se nam je pridružil g. Goja Pavel iz Krkavč. V Novi vasi nam je na zanimiv način predstavil poslikavo njihove dvorane g. Gazič Emila in nas spremljal na ogled cerkve v Krkavčah.


Tu nam je ponudil osvežitev in simbolična darilca. Med potjo nam je podajal številne informacije o Sv. Petru, Novi vasi, Krkavčah idr.



Pokazal nam je tudi lokacijo znamenitega kamna pred vasjo Krkavče. Z glasbo in petjem smo se poslovili ob gasilskem domu v Krkavčah.



Naša druženja pa so nam popestrili naši godci, ki so nam pričarali še svet zanimivih pesmi in skladb ter poskrbeli, da smo skupaj zapeli in se tudi zavrteli.

Prispevek in foto: Irene Sirotič Dobrila
Več slik si oglejte tu