četrtek, 20. avgust 2020

AKTIVNOSTI DRUŠTVA

DRUŠTVO UPOKOJENCEV MAREZIGE
Marezige, 19.8.2020


Dragi člani in članice, vljudno vas vabimo, da se udeležite naslednjih aktivnosti:

1.
Ljudska univerza Koper nam je prijazno ponudila izvedbo delavnic spoznavanja Facebook in za začetnike uporaba pametnega telefona, in sicer za zaključene skupine od 6 do 8 udeležencev. Delavnico bo vodila Danijela, ki smo jo spoznali na delavnicah v juniju mesecu.

Program:

 

Prijave zbirata Marina GSM 041 586 163 in Silva GSM 031 649 648 do zasedenosti. Zato predlagamo, da s prijavo pohitite.

2.
Nadaljujmo s spoznavanjem bližnjih krajev. Tokrat organiziramo strokovno ekskurzijo s spoznavanjem ZELIŠČNEGA RAJA SLOVENSKE ISTRE (pridelava, destilacija zelišč, idr. družine Posedi v Trseku), HRVOJEV IN ABITANTOV, in sicer
                         

                               
v    s o b o t o,     5. septembra 2020
 
z odhodom avtobusa iz Marezig ob 07.30 uri.  Prispevek v višini 20,00 Eur, bomo poravnali na avtobusu in vključuje stroške prevoza, kosila, vstopnine, degustacije vin v Abitantih in harmonikaša. Prijave zbiramo do 1.septembra, na GSM Marine in Silve. Malico imamo v nahrbtniku.

3.
Vsi ki gremo v zdravilišče Šmarješke toplice do 30. avgusta 2020 poravnamo varščino v višini 30,00 eur/osebo in sicer v sredo, 26.8.2020, od 9  do 10 ure, v sejni sobi Zadružnega doma. Če ste ta dan odsotni oz. ne morete priti, se z Nevijo GSM 041 650 491 ali Marino dogovorite za drugi datum.

Nekateri člani ste izrazili interes, da bi društvo organiziralo tridnevno zdraviliško letovanje. Z veseljem bomo k temu pristopili (v novembru ali decembru), če nam do 30.8.2020 sporočite vaše zanimanje. Zdravilišča so namreč zelo zasedena in je potrebno čimprej urediti rezervacijo.

4.
S programom dejavnosti načrtujemo sodelovanje v projektu VARNA POT V ŠOLO. Vabimo vas, da se pridružite in sporočite ali ste pri tem pripravljeni pomagati. Lahko pokličete na GSM predsednice 041 295 629. Gre za pomoč šoli pri zagotovitvi varnega prehoda ceste in vstopa učencev v šolo, in sicer v dopoldanskem času oz. ob prihodu in odhodu učencev iz šole. Vse napotke bomo prijavljenim pravočasno posredovali. Pomagajmo, da bodo naši otroci v prvih dneh prihoda res varni. 

5.
Tudi letos načrtujemo preko CDA in sodelovanjem naše šole organizirati tečaje oz. delavnice računalništva. Predlagamo, da pričnemo z novim in nadaljevalnim tečajem računalništva. Prav tako lahko organiziramo delavnico izdelave fotoknjige. V primeru interesa si bomo prizadevali organizirati tudi tečaj digitalne fotografije (samostojno rokovanja z digitalnim fotoaparatom ter pametnim telefonom, seznanili z osnovami fotografske tehnike, izbrati najprimernejšo kompozicijo, regulirati osvetlitev, pravilno uporabljati bliskavico ter spoznali vrsto malih fotografskih trikov, idr.).
Sporočite vaše želje in predloge za pridobivanje računalniškega znanja in sicer Marini, Silvi ali predsednici.

NA VSE DELAVNICE LAHKO POVABITE TUDI SVOJCE IN PRIJATELJE.

6.
V ponedeljek, 7.9.2020  pričnemo z rekreacijo, ki jo bosta do nadaljnjega vodili naši članici Milena in Darinka. Rekreacija bo potekala vsak ponedeljek in sredo in se prične ob 8. uri ob Zadružnem domu v Marezigah, v primeru slabega vremena pa v dvorani.

7.
Ukrepi za preprečevanje korona virusa nam ne omogočajo, da bi koncem meseca organizirali predvideno srečanje s člani prijateljskega Društva upokojencev Šmarje. Srečanje bomo organizirali takoj, ko bo bodo ustrezne zdravstvene razmere…

Pripravili smo zasnovo društvene spletne strani in Facebooka. Vsebine lahko spremljate na www.dumarezige.blogspot.si . Predloge za dopolnitev le-te, gradiva in fotografije lahko sporočite na društveni e.naslov dumarezige@gmail.com ali predsednici irena.sirotic@gmail.com. Vljudno vas tudi prosimo, če sporočite ali vam je všeč naša spletna stran. Lahko jo tudi všečkate. Novice objavljamo tudi na oglasni deski Krajevne skupnosti Marezige.

O vsem tem in o drugih dogodkih vas bomo sprotno obveščali.
Vsekakor pa bomo vsi skupaj upoštevali vse ukrepe za preprečevanje širjenja korona virusa.
 
Na skorajšnja srečanja in lep pozdrav.
UPRAVNI ODBOR
Irena Sirotič Dobrila, l.r.