nedelja, 13. junij 2021

STROKOVNA EKSKURZIJA


člani in članice!
Najprej prisrčen pozdrav v upanju, da ste dobro in zdravi. Za nami je čas, ki si ga bomo dobro zapomnili, saj smo marsikaj prepoznali in spoznali, predvsem pa, da moramo poskrbeti za naše zdravje in dobro počutje.
V društvu smo si zastavili aktivnosti prav z namenom, da se ponovno srečamo in imamo lepo in prijetno. Tokrat vas prisrčno Dragi
V A B I M O
na strokovno ekskurzijo z ogledom dela vodovarstvenega območja v zaledju Mestne občine Koper z ogledom učne poti v movraški vali s t.i. »Ušesi Istre«, ponvic v Dolanih, spoznali bomo del dejavnosti Kulturno umetniškega društva Šavrini in anka Šavrinke, videli kako je ob izviru reke Rižane in ribogojnici, Bordonovem mlinu in če bo možnost tudi vodarne, in sicer
v petek, 18. junija 2021,
z odhodom naše kurjere iz Marezig ob 07.00 uri. Predviden povratek je ob cca 15.00 uri. Na poti se bomo okrepčali in pokušali odlična vina Bordonove kmetije za kar bomo prispevali …eur. Stroške prevoza bo poravnalo društvo.  V nahrbtniku pa bomo imeli malico in pijačo – priporočamo tudi vodo. Ne pozabite na obrazne maske. V movraški vali je predvidena enourna lahko hoja. Da bo ta prijetna poskrbimo za primerno obutev in oblačilo.
Prijave do zasedenosti kurjere oz. do 15. junija 2021 zbirata SILVA, GSM 031 649 648. in MARINA 041 586 163   Vabimo vas, da se  prijavite čimprej.
Vsak ponedeljek in ob sredah s pričetkom ob 8. ali ob 9. uri  poteka rekreacija tudi s sodelovanjem Centra dnevnih aktivnosti ZDU Koper. Udeleženci so se dogovorili, da  rekreacijo popestrijo tudi s hojo. Če vas zanima pokličite ali nam pišite na naš e.mail.

Načrtujemo izvedbo delavnic spoznavanja pametnega telefona. Lepo vas prosimo, da nam sporočimo ali vas zanimajo, da vas bomo pravočasno obvestili o datumu pričetka delavnice in vsebino. Z Ljudsko univerzo Koper se pogovarjamo za izvedbo delavnice v septembru mesecu.

KRAJEVNA SKUPNOST MAREZIGE nam je v Zadružnem domu zagotovila društveni prostor.
Prostor je v I. nadstropju in ste vabljeni vsako prvo sredo v mesecu po končani rekreaciji, to je od 10.00 do 12.00 ure, ko bomo na sedežu društva dežurni za pogovore, vaše predloge in pobude, plačilo članarine, ipd.

Vljudno prosimo vse, ki še niste vrnili izpolnjenega vprašalnika, da to storite čimprej, saj pričakujemo vaše predloge in pobude, ki bodo usmeritev za nadaljnje aktivnosti našega društva.

Pripominjamo, da je udeležba na vseh aktivnostih, ki jih organizira Društvo upokojencev Marezige  na lastno odgovornost udeleženca.
Na skorajšnje srečanje in lep pozdrav

UPRAVNI ODBOR