petek, 10. november 2023

VABILO



Spoštovani člani in članice,

                                     V L J U D N O        V A B L J E N I

1.

k zbiranju finančnih sredstev za obeležitev 40. jubeleja delovanja našega društva. Društvo smo namreč ustanovili 22.12.1983. Ob tem častitljivem jubileju bomo izdali Kroniko s katero želimo sporočiti tudi mlajšim kakšno je bilo naše delovanje... Vljudno vas prosimo, da nagovorite vaše bližnje, prijatelje, bivše sodelavce, idr., da nam pomagajo. Kdo nam je doniral bomo objavili v Kroniki s tem, da njegov podatek potrebujemo najkasneje do 10. novembra.

Ob tem vas tudi obveščamo, da bomo dne 17.12.2023 slovesno obeležili naš jubilej. Pripravili bomo kulturni program, podelili priznanja in pohvale, objavili publikacjo oz. Kroniko ter seveda pripravili priložnostno pogostitev tudi za goste in nastopajoče. Za izvedbo načrtovanega pa potrebujemo vašo pomoč tudi pri zbirnaju sredstev.

V zvezi z vsebino Kronike bo zelo dobrodošla kakšna vaša fotografija ali pisniprispevek, ki bi ga objavili v Kroniki.

2.

Na strokovno ekskurzijo spoznavanja krajev naše lepe občine in sicer vodarne v Cepkih in Resljevega gaja, ki bo

 

v ČETRTEK, 23.11. 2023

z odhodom kurjere ob 8:00 uri iz Marezig.

Po ogledu vodarne bomo spoznali zainimivo učno pot Resljev gaj pod strokovnim vodstvom predstavnika Zavoda za gozdove RS. Če nam bo čas dopuščal, si bomo ogledali še kakšno zanimivost in se vrnili na kosilo v našo Gostilno Karjola.

Strošek prevoza, kosila je 20 €/osebo. Strokovne ekskurzije se lahko udeležijo tudi vaši prijatelji, sorodniki.

Za prijavo pokličite do 20.11.2023 na GSM 040 893 347 Liljane Babič ali 031 649 648 Silvije Košanc.

Malico in vodo ali drugo primerno tekočino bomo imeli v nahrbtniku. Ne pozabimo na dobro voljo, društveno majico in obvezno tudi kapo. Povratek proti domu načrtujemo ob 14. uri.

3.

Zaradi visokih sroškov prevoza, ki nastanejo pri izletih oz. strokovnih ekskurzijah v bolj oddaljene kraje in posledično tudi manjšega števila prijavljenih, upravni odbor predlagla, da se zainteresirani pridružimo drugim sorodnim društvom, ki take izlete organiziirajo. Infomracije lahko pridobete tudi na spletu Centra dnevnih aktivnosti za starejše pri ZDU MOK.

Predlagamo tudi, da se za spomladansko strokovno ekskurzijo povežemo tudi z drugimi društvi zaradi nižjih stroškov glede na število prijavljenih. Verjetno sledite tudi novicam Društa diabetikov Koper, Kluba upokojencev Slovenije, ki poleg zdraviliškega zdravljenja organizirajo tudi druge aktivnosti kateirh se lahko udeležimo.

Vse informacije o teh možnostih vam lahko posredujemo, če pokličete GSM 040 893 347 Liljane Babič ali 031 649 648 Silvije Košanc ali predsednico 041 295 629.

4.

Kot vam je znano imamo v društvu tudi ŽENSKO BALINARSKO EKIPO, ki je že pridobila prva priznanja in članice pridno vadijo pod strokovnim vodstvom članov, ki so tudi v Balinarskem društvu Marezige in to vsak četrtek od 18. do 20. ure. V zimskem času( do aprila) so treningi v pokritem balinišču v Sv. Antonu. Čestitke zavzetim in uspešnim članicam naše ženske balinarske ekipe!

Vabimo vas, da se jim pridružite, saj je balinanje krasna rekreacija in priložnost za sproščeno in prijetno druženje. Naš Peter Jager - GSM ŠT. 031 632 431 ali Nevija Bernetič 041 650 491 vama bosta z veseljem posredovala več informacij.

5.

Le za opomnik: vsak ponedeljek ob 9. uri in od 8.11.dalje ob 9.30 uri poteka rekreacija oz. medgeneracijska vadba pod vodstvom naše Darinke Jager in ob sredah mentorjev CDA. Pridružite se, ne bo vam žal.

6.

Vabimo vas tudi, da nam sporočite ali vas zanima usposabljanje uporabe računalnika, tablice ali pametnega telefona. V primeru vašega interesa imamo možnosti organiziranja brezplačnih delavnic…

Želje sporočite, na GSM Marine Pečarič št. 041 586 163.

7.

Obveščamo vas, da zbiramo gradivo za izdelavo publikacije o našem 40 letnem delovanju. Vljudno prosimo, da nam posodite fotografije in pisne prispevke o društvenih aktivnosti. Fotografije bomo skenirali in vam jih vrnili. Že vnaprej se vam zahvaljujemo za vašo pomoč.

Pripominjamo, da je udeležba na vseh aktivnostih, ki jih organizira Društvo upokojencev Marezige na lastno odgovornost udeleženca.

Na skorajšnje srečanje in lep pozdrav.                                                                              UPRAVNI ODBOR