sobota, 13. januar 2024

NAŠIH 40 LET

Z novinarko Vesno Potočar Godnič in tonskim tehnikom Juretom Colja, je 9. januarja 2024 predsednica Irena Sirotič Dobrila imela intervju na Radio Koper v oddaji Dopoldan in pol. Na kratko je predstavila obeležitev 40. jubileja, izdajo Kronike, nekatere aktivnosti društva in povabila k vključevanju in sodelovanju v društvu, saj se odvijajo številne zanimive aktivnosti...

Posnetek oddaje naših 40 let DU Marezige, predvajane na Radio Koper-Capodistria, 9. 1. 2024, ob 11.00.

 Posnetek lahko poslušate tu - POTEM KLIKNITE NA ZNAK PREDVAJAJ (v zgornjem levem kotu)

petek, 12. januar 2024

PREDNOVOLETNO SREČANJE


Odzvali smo se vabilu Krajevne skupnosti Marezige in sodelovali na prednovoletnem druženju krajanov, ki je bilo 28.12.2023, s pričetkom ob 18. uri, na Razgledni ploščadi ob Vinski Fontani.

Kot običajno so tudi tokrat prizadevni člani in članice poskrbeli za odlične slaščice in dobro kapljico. Postavili smo stojnico z novim prtom in razstavili dobrote, ki so kar hitro pošle, saj so bile odlične.

 

Čestitke vsem, ki ste sodelovali tudi pri tej društveni aktivnosti.

Na fotografiji Marice Babič iz leve proti desni: Nevija Bernetič, Nives Belič, Silvija Košanc, Srečko Pečarič, Vojko Jerman in Irena Sirotič Dobrila

ponedeljek, 1. januar 2024

NAŠIH 40 LET

Za vodenje prireditve smo izbrali odlično voditeljico raznih prireditev, pevko, zborovodkinjo in s še mnogo drugimi lasnostmi eno in edino na obali go. Marjetko Popovski.

Društvo upokojencev Marezige je bilo ustanovljeno 22. decembra 1983, uradno je bilo registrirano leta 1984. Ustanovitelj društva in njegov prvi predsednik je bil Gvido Sabadin. Očitno je bila želja nekaterih upokojencev, ki so se bili enakih misli in so ustanovili društvo, da bi se povezali in skupaj ustvarjali ter doživljali različne dogodke in priložnosti, ki zanimajo ljudi, ko zaključijo obdobje zaposlitve. Sprva smo bili člani društva le iz Krajevne skupnosti Marezige. Kasneje so se nam pridružili še krajani Boršta, Vanganela in Pridvora - Sv. Antona. 

Na začetku je bilo članov bolj malo, kasneje pa je k društvu pristopilo vse več upokojencev.
Z druženjem in aktivnostmi dokazujemo, da je lahko življenje tudi v tretjem življenjskem obdobju lepo in ustvarjalno. S svojim programom društvo uresničuje številne cilje. Med drugimi so člani vključeni v številne organizirane aktivnosti, ki so pomembne za ohranjaje sposobnosti in omogočajo, da s svojimi izkušnjami prispevajo k uspešnosti društva ter krepijo polnovrednost lastne udeležbe v širšem družbenem življenju. 

Uresničevanje teh ciljev ni lahko. Gotovo bi bilo nemogoče brez podpore in sodelovanja lokalne skupnosti, zveze društev upokojencev Mestne občine Koper in Pokrajinske zveze Južne Primorske, donatorjev in podpornikov ter številnih prizadevnih članic in članov društva, ki jim ni žal prostega časa in stroškov za realizacijo številnih projektov in programov
Na jubilejnem občnem v marcu mesecu 2023, je bila dana zamisel, naj Upravni odbor presodi ali lahko jubilej obležimo tudi z izdajo publikacije s katero bi opisali naše dolgoletno delovanje. 

Uredniški odbor je z ga. Silvo Ferletič, ki je bila temelj pri  nastajanju in urejanju publikacije, izdal Kroniko, ki je bila na slovesnem jubileju v Zadružnem domu v Marezigah, dne 20.12.2023 tudi predstavljena. Zapisano ne gre v pozabo in se bo ohranilo tudi zanamcem. Brez finančne podpore publikacije ne bi mogli izdati, zato gre posebna zahvala vsem, ki ste nam namenili finančna sredstva in prispevke. Vsem, ki ste zbirali gradiva, fotografije, finančne vire ali zaupali izkušnje, se iskreno zahvaljujemo. Prav tako gre zahvala Silvi Ferletič, ki je pomagala pri urejanju publikacije in uredniškemu odboru.Ob tej priložnosti je društvo podelilo pisne zahvale za podporo in sodelovanje, priznanja za uspešno prostovoljno delo, trud in požrtvovalnost posameznih članov in članic, posebna priznanja za vestno in nesebično mentorstvo pri izvajanju rekreacije članov, za glasbeno popestritev društvenih srečanj in za urejanje društvene spletne strani ter strokovno vodenje ekskurzij. Za dolgoletno izjemno uspešno zastopanje društva ter v zahvalo za pomemben osebni prispevek k delovanju društva sta Podžupanja ga. Mateja Hrvatin Kozlovič in predsednik Sveta Krajevne skupnosti Marezige g. Alen Babič podelila nazive častnih članov društva.

Po končanem uradnem programu smo se okrepčali z bogatim krožnikom in domačo kapljico. Bogat kulturni program je še naprej vodila ga. Marjetka Popovski, ki je skupaj z g. Markom Petelinom in KD Šavrini in anka Šavrinke  popestrila tudi družabni del slovesnosti. 


Posebna hvala za lepe predstavitve gredo tudi KD Pihalnemu orkestru Marezige, vodstvu, učencem in učenkam ter mentorici ga. Katji Tavčar Jermančič naše Osnovne šole Ivana Babiča – Jagra Marezige in KD Šavrini in anka Šavrinke.

 

Lepih trenutkov ni manjkalo še dolgo v noč.        Klikni na sliko

Več slik si oglejte tu 

Prispevek: Irena Sirotič Dobrila - Foto: Andrej Gustinčič