sreda, 3. julij 2024

PRVI ŽENSKI BALINARSKI TURNIR V MAREZIGAH

PRVI ŽENSKI BALINARSKI TURNIR V MAREZIGAH


V društvu upokojencev Marezige smo v juniju 2024 organizirali PRVI ŽENSKI BALINARSKI TURNIR s sodelovanjem šestih ekip, ki nastopajo v rekreacijski ligi »BRZI«. Prvič sta sodelovali tudi dve ekipi marežganskega društva, ki so s treningi pričele v septembru lani s strokovno in vsestransko podporo Balinarskega društva Marezige. Z njihovo podporo, Krajevne skupnosti Marezige in Gostilne Karjola uspevamo izvajati tudi tako zahtevne projekte, kot je bil ta turnir. V društvu smo hvaležni za vso podporo in pomoč, predstavlja nam  spodbudo in zavezo k uresničevanju nalog in ciljev članstva društva.
Zadovoljni smo, da so da so se, poleg domačih dveh ekip, našemu vabilu za sodelovanje na balinarskem turnirju, ki ga je naše društvo prvič organiziralo, odzvale in aktivno sodelovale še štiri ekipe iz drugih društev ali klubov.

                                                                                   Klikni na sliko
Turnir se je odvil vzporedno z družabnim srečanja članov in članic društva s piknikom. Za udeleženke in organizatorje turnirja je bil zbor že ob 11. uri. Po izvedenem žrebu je sledila pogostitev povabljenih in priprava na tekmovanje, z uvodnim pozdravom in predstavitvijo turnirja predsednice društva Irene Sirotič Dobrila. Ob tej priložnosti je nastala tudi skupinska fotografija. Tekmovanje je vodil Peter Jager, podpredsednik društva in predsednik balinarske sekcije. Ob 16. uri so se pomerile ekipe za prva tri mesta, po razburljivem finalu je bil znan končni vrstni red:
1. mesto ekipa Klub upokojenih delavcev MNZ Maks Perc - Žižola;
2. mesto ekipa Balinarski klub Trta iz Sv. Antona;
3. mesto ekipa 1 Društvo upokojencev Marezige;
4. mesto ekipa 2 Društvo upokojencev Marezige;
5. mesto ekipa balinarke iz Popeter;
6. mesto ekipa Društvo upokojencev KS Šmarje.

        
Na razgledni ploščadi pred zadružnim domom smo jih pričakali člani in članice društva ter gostje, kjer sta predsednica in podpredsednik društva razglasila rezultate turnirja po ekipah ter podelila pokale in spominske medalje. Člani in članice smo udeležence nagradili s čestitkami in bučnim aplavzom. Seveda ob tej priliki ni manjkala odlična hrana in pogostitev Gostilne Karjola, pospremljena z odličnimi slaščicami in domačo pijačo, kar so prispevale članice in člani društva. Zabavala nas je tudi prijetna glasba v živo dveh mladih harmonikašev Jana Glavine in Mateja Caha. Čestitke in pozdrave nam je namenil tudi predsednik Krajevne skupnosti Marezige, gospod Alen Babič.
Vzdušje na turnirju je bilo, kljub vročini, popolno, pohvalile so ga tudi nastopajoče in si obljubile srečanje prihodnje leto.                                     Primorske novice so objavile naslednji prispevek s sliko:


Prispevek: Predsednica DU Irena Sirotič Dobrila
Foto: Franc Keber


Več slik si oglejte tu

Ni komentarjev:

Objavite komentar